‘Blinde drift’ is een documentaire over de 26-jarige skinhead Anne uit Friesland. Als in de zomer van 2011 zijn beste vriend op sterven ligt, en de ambulance pas laat arriveert, raakt hij buiten zinnen. Volgens de rechter zou hij het ambulancepersoneel hebben bedreigd met de woorden: “Hij dood, dan ook jullie dood!”
Anne wordt hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf. Anne bestrijdt de doodsbedreiging en gaat in hoger beroep. Anne, gediagnosticeerd ADHD, is geen onbekende van justitie. Naast een verleden met drugs, criminaliteit, geweld en een schuld van meer dan 140.000 euro is hij ook gefascineerd door het Derde Rijk en verzamelt Nazi-attributen. Zijn uiterlijk en zijn verleden maken het niet makkelijk hem te geloven. Toch roept zijn eenzame betoog wel degelijk vragen op over de bewijsvoering van zijn veroordeling.
De documentaire Blinde drift reconstrueert de doodsbedreiging van het ambulancepersoneel in 2011. Het verhaal roept vragen op: Reageerde de hulpdiensten accuraat? En wie bedreigde de hulpverleners nu precies? Geweld tegen hulpverleners is een fenomeen dat de afgelopen jaren voor veel onrust heeft gezorgd in de samenleving. De publieke verontwaardiging hierover is massaal en gevoelens van onveiligheid nemen toe onder hulpverleners.
Terwijl Anne zijn best doet zich van een andere kant te laten zien, wordt de kijker stilgezet bij de complexe problematiek rond zijn persoon. Zo horen we ook het hartverscheurende verhaal van zijn moeder. Het resulteert in de vraag: Wat moet de samenleving met mensen als Anne en wie neemt nu uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor hem en zijn leven?

[sc name=npocredits2 programma=”3Doc” externelink=”http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/programma/3doc.html” dag=”23″ maand=”01″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/3doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101209572″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. lekkere smeerpijp hoor die Anne…lkkr doorvlammen ouwe knalpijp!

 2. Prima kerel die Anne, type ruwe bolster blank pit ofzo? Kan mij voorstellen dat zijn kledingkeus en gedachtegang een hoop mensen afschrikt. Als je dagelijks pep nodig hebt om de scherpe randjes eraf te halen dan zit je volgens mij niet echt op de juiste weg. Die jongen heeft gewoon een stabiele basis nodig en een vast ritme dan komt het uiteindelijk wel goed met hem! Ben benieuwd hoe hij er over 20 jaar bij zit.

  • Beste Ro. Wat is het verschil tussen de ‘pep’ en voorgeschreven medicatie gebruik. Is beide een hard drugs.! Zit elke medicatie gebruiker dan ook op de verkeerde weg.!?
   Is de stabiele basis en een vast ritme mij ook zeer zeker het gemis. Zijn beide zaken alleen nergens te koop.!
   Groet wim

 3. Wat mij het meest verbaasd aan deze jongen is dat hij het zo belangrijk vindt om zijn eigen onschuld te bewijzen dat hij er alles voor wil laten wijken. Terwijl hij met z’n uiterlijk en gedachtegang de nazi’s achteraan loopt die mensen veroordeelden op hun afkomst en waar onschuldigen achter elkaar werden afgeslacht. De tegenstrijdigheid kon niet groter zijn!

 4. Zolang die nutteloze idioot met nazisymbolen rondloopt mogen ze hem van mij de bak wel insmijten. Van dat soort overbodige zwervers lopen er genoeg rond. Jammer dat we hier de schuldsanering kennen. Laat die nietsnut maar aan het werk gaan. Er is zat te doen: wegenbouw, natuurherstel etc.

 5. Edward Martin

  Nare nazi. Hij mag blij wezen dat ie in zo’n luilekkerland als Nederland woont waar na 3 jaar gewoon je anderhalve ton schuld word kwijtgescholden.

 6. Albert W H

  Als de media nou eens stopt met verkeerde info te geven.
  Deze persoon in het filmpje is GEEN skinhead en heeft ook niks met skinheads te maken.
  Hij is een schande voor de skinhead cultuur.
  Gewoon een zielige bonehead niks meer en niks minder.
  Kick out the nazi’s…..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *