Apenvlees en de uitbraak van het Ebolavirus in Liberia

West Afrika wordt momenteel geteisterd door nieuwe uitbraken van Ebola, een zeer angstaanjagende ziekte met een extreem hoog sterftecijfer. Ondanks dat er vorderingen gemaakt worden is er voor Ebola nog geen geneesmiddel of behandeling. Vice durfde het aan en reisde af naar Liberia, waarvan vele het gevoel hebben dat daar de nieuwe uitbraak is ontstaan die, indien de ziekte niet onder controle komt, mogelijk kan leiden tot de dood van een derde van de wereldbevolking
In de documentaire zien we hoe de Vice correspondent afreist naar ‘bushmeat’ markt van Lofa in Liberia. Westerse wetenschappers hebben het vermoeden de uitbraak is ontstaan door de consumptie en bereiding van het vlees van plaatselijk gevangen apen, vleermuizen en andere dieren.
De laatste uitbraak van ebola uit 2014 startte naar alle waarschijnlijkheid bij een jongetje van 2 en zijn moeder op 2 december 2013. In maart 2014 stierven zeker 111 mensen in Guinee aan het virus en zijn er 127 geregistreerde geïnfecteerden (2 april 2014). Ook in buurland Liberia werden eind maart 2014 twee besmettingen met het virus vastgesteld. Op 10 april 2014 werd vastgesteld dat er twee personen besmet zijn met ebola in Marokko, wat erop wees dat het virus zich verder verspreidde.
In juni 2014 telde men al 759 besmettingen waarvan 468 met een dodelijke afloop. Op 12 augustus 2014 waren er volgens de WHO 1.848 besmettingen bekend, waarvan 1.013 patiënten zijn overleden. Het is hiermee de dodelijkste uitbraak van Ebola ooit.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=XasTcDsDfMg
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]