Big Smoke In Texas: De zoektocht naar de echte Amerikaanse BBQ

Big Smoke in Texas is een korte documentaire om je vingers bij af te likken. In de documentaire, die gemaakt is door Jakob Fischer en Jan Zischka, volgen we een restauranthouder en twee bekroonde chef-koks die in 2013 naar Texas afreisden op een zoektocht naar de geheimen van een echte Amerikaanse BBQ. In Texas verdiepen ze zich in de cultuur, levensstijl en de manier van leven van de Texaanse ‘Low & Slow’ BBQ scene.
In de documentaire zien we hoe ze de lokale bevolking en de barbecue experts ontmoeten, waaronder ‘BBQ Snob’ Daniel Vaughn, Franklin’s BBQ Pittmaster Aaron Franklin, Tootsie van Snow BBQ en nog veel meer veteranen op BBQ gebied. Daarnaast leren ze verschillende BBQ technieken, worden ze ziek van BBQ’s en worden weer verliefd op deze heerlijke manier van vlees bereiden. Ten slotte keren ze weer terug naar huis, inclusief alle opgedane BBQ kennis wat ze nodig hebben om hun eigen barbecue restaurant te beginnen in Wenen, Oostenrijk.
Een wijze les die ik in elk geval heb geleerd is dat ik dit soort documentaires niet moet gaan kijken (plaatsen) vlak voor mijn lunch.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
httpvg://www.youtube.com/watch?v=cmqJXc1HQ3Y
[tab:END]