Bruce Springsteen – High Hopes In South Africa

Afgelopen jaar gaf Bruce Springsteen zijn eerste concert ooit in Zuid Afrika. Vele Zuid Afrikaanse fans van Bruce Springsteen moesten (letterlijk) hun hele leven wachten op een concert van Bruce Springsteen in hun eigen Zuid-Afrika. Afgelopen januari was het dan eindelijk zo ver! Drie Nederlandse Springsteenfans; Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Erik van Bruggen reisden reisden af naar Zuid-Afrika om dit legendarische concert van dichtbij mee te maken.
De documentaire ‘Bruce Springsteen – High Hopes In South Africa’ is een bijzonder portret waarin naast de Zuid-Afrikaanse fans ook veel van Bruce Springsteen zelf is te zien. Het drietal was onder andere aanwezig bij de soundcheck en persmeeting met Springsteen voorafgaand aan het eerste concert in Kaapstad en bij het spectaculaire afsluitende optreden van Springsteen in Johannesburg.
Ook bleek het management van Bruce Springsteen bereid te zijn veel exclusief live-materiaal van de Zuid-Afrikaanse shows beschikbaar te stellen voor deze documentaire. Zo is in de documentaire onder andere Springsteens versie van de klassieker Free Nelson Mandela te zien en komen veel nummers van het nieuwe album High Hopes voorbij.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=h0DrLYVyLQ4

This documentary film contains unique footage from Bruce’s first ever concerts in South Africa, sound checks and press gatherings. It was shot in January 2014. The makers had extensive conversations with Little Steven and Tom Morello and followed South African fans at their homes, work and at the shows in Cape Town and Johannesburg.

[tab:END]

[divider/]