De Bijlmerramp 20 jaar Special

Het is morgen alweer 20 jaar geleden dat de Bijlmerramp plaats vond. Op 4 oktober 1992 boort een El Al- vrachtvliegtuig zich in twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. Drieënveertig mensen komen om het leven in de vuurzee. Na berging van de brokstukken groeit de onrust onder de bevolking; wat zat er precies in het vliegtuig en wie waren die mannen in “witte pakken”? Een parlementaire commissie onderzoekt zes jaar later alle geruchten. De waarheid moet eindelijk boven water komen, de verantwoordelijken moeten worden aangepakt. Maar het loopt anders. Tot teleurstelling van de overlevenden.
Speciaal hierom twee documentaires over de Bijlmerramp. Andere Tijden bracht afgelopen zondag het politieke spel rond de Bijlmerramp in beeld. De tweede documentaire is een oude aflevering van Zembla uit 1998 die zich destijds verdiepte in de raadsels rondom de bijlmerramp.

[divider/]
[tab:Andere Tijden – Politiek spel rond de Bijlmerramp]
[vpro-gemist id=”NPS_1204154″]
[tab:Zembla – Raadsels rond de bijlmerramp]
De in Amsterdam verongelukte El Al vervoerde in tegenstelling tot wat oud-minister Maij-Weggen beweerde wel degelijk munitie. In ‘Raadsels rond de Bijlmerramp’ wordt ingegaan op de speciale positie van El Al op Schiphol.
[sc name=docubroken1 ]
[tab:END]

[divider/]