De Luchtoorlog in Vietnam

Het Amerikaanse luchtoffensief in Vietnam was de grootste machtsvertoning van militaire kracht dat zijn weerga niet kende. Van de machtige B-52 bombardementen in het noorden van Vietnam tot de duizenden Huey helikopters en andere gunships die de infanterie dagelijks ondersteunde in hun gevechten tegen de Vietcong guerrilla.
De documentaire ‘Air War in Vietnam’ maakt gebruik van prachtig kleurenarchiefbeelden die werden gemaakt tijdens de Vietnam oorlog. In de documentaire zijn beelden te zien van de allereerste missies in Vietnam tot de massale en langdurige operaties een paar jaar later. Wat deze documentaire echt speciaal maakt is dat er ook veel beelden te zien zijn uit Vietnamese bronnen, dat ons de Vietnamese luchtafweergeschut in actie toont en de effecten van de Amerikaanse bombardementen laat zien.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien. Maak anders gebruik van de Mirror ” ]
[tab:Mirror]

[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]