De vrolijke armoede van de Jordaan

Honderdduizend inwoners telde de wijk tussen de Prinsengracht, Lijnbaansgracht, Brouwersgracht en Leidsegracht (of Passeerdersgracht) rond 1900. De wijk die werd volgebouwd om de arbeiders te kunnen huisvesten die werden aangezogen door de Industriële Revolutie. Toen was het een opeenstapeling van vochtige kelderwoningen, eenkamerwoningen van twintig vierkante meter, een wirwar aan steegjes, modderige gangen en stinkende straten en grachten. Op die twintig vierkante meter woonden gezinnen van soms zes, zeven leden
Tegenwoordig is het een hippe stadswijk, met veel bovenmodale inkomens, modieuze restaurants en trendy cafés. Er wonen nu ongeveer 18.000 mensen op het oppervlak bij de Westertoren, al jaren het symbool van de Jordaan.
In de documentaire zien we onder andere stedenbouw historicus Auke van der Woud en filmmaker en buurtbewoner Eddy Terstall, geboren en getogen op de Palmgracht, die in zijn stamkroeg De kat in de wijngaert vertelt over de generaties van zijn familie in de Jordaan
Deze documetaire van Andere Tijden werd oorspronkelijk uitgezonden op 25-11-2012. Meer Documentaires van Andere Tijden kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]