Dit zijn de populairste documentaires van de afgelopen jaren

Documentaires zijn natuurlijk met de verschillende streamingdiensten vandaag de dag, een populaire vorm van entertainment en educatie geworden. Er zijn talloze documentaires geproduceerd die verschillende onderwerpen en genres behandelen. In dit artikel zullen we de populairste documentaires van de afgelopen jaren bespreken. Zo zijn er docu’s bij die heerlijk zijn om op een zondagmiddag weg te kijken, maar zijn er ook tal van verschillende documentaires waarbij je aandachtig moet blijven kijken, aangezien je anders voor je het weet de draad kwijt bent. Speciaal daarom hebben we in dit artikel een mix gemaakt van beide en geven we je een paar kijktips, zodat jij je de komende weken niet hoeft te vervelen als het buiten regent.

Making a Murderer (2015)

Making a Murderer is een Amerikaanse documentaireserie uit 2015, geproduceerd door Netflix. De serie richt zich op het verhaal van Steven Avery, een man uit Wisconsin die ten onrechte veroordeeld werd voor een aanranding en later beschuldigd werd van een moord. De serie onderzoekt de onrechtvaardigheden en problemen in het Amerikaanse rechtssysteem die hebben geleid tot de veroordeling van Avery en zijn neef, Brendan Dassey.

De serie toont het proces van Avery en de juridische strijd die volgde na zijn beschuldiging van moord op Teresa Halbach. Het onderzoekt ook de rol van de politie en het openbaar ministerie bij de zaak en de vele controverses rondom het bewijsmateriaal.

Tiger King (2020)

Tiger King is een documentaireserie die zich richt op de excentrieke Joe Exotic en zijn privé dierentuin. De serie toont het ongewone leven van Joe en de mensen om hem heen, evenals de gevaarlijke en vaak illegale praktijken die worden gebruikt om de dieren te fokken en te verhandelen. Ook na de serie is Tiger King regelmatig in het nieuws geweest en heeft zijn toenmalige partner zijn weekendtas gepakt en vertrokken uit het huis, terwijl Tiger King zelf achter de tralies zat.

Wild Wild Country (2018)

Wild Wild Country is een Amerikaanse documentaireserie uit 2018, geproduceerd door Netflix. De serie richt zich op de Bhagwan-beweging, die zich vestigde in de Amerikaanse staat Oregon in de jaren ’80. De serie volgt de opkomst en ondergang van de groep en hun confrontatie met de lokale bevolking en de overheid. De Bhagwan-beweging, geleid door de Indiase goeroe Bhagwan Shree Rajneesh, verliet India in de jaren ’80 en vestigde zich in Oregon, waar ze een nieuwe gemeenschap stichtten. De gemeenschap groeide snel en trok veel nieuwe leden aan, maar stuitte al snel op weerstand van de lokale bevolking en de overheid.

The Keepers (2017)

The Keepers is een documentaireserie die zich richt op de moord op de non Cathy Cesnik in 1969. De serie onderzoekt de moordzaak en de mogelijke betrokkenheid van de katholieke kerk en andere autoriteiten. Heerlijke serie dus om rustig op een avond samen of alleen op de bank te kijken. Ook wanneer je onderweg bent, is het ideaal om je laptop in een schoudertas heren mee te nemen, zodat je overal en altijd naar je favoriete docu kunt kijken.