Dokument – Omars schuld

Nadat Nederland op 21 juni 2008 de kwartfinale EK tegen Rusland met 3-1 heeft verloren, verlaat filmmaker Michiel Brongers het café waar hij met vrienden heeft zitten kijken. Het volgende moment wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet. Een automobilist rijdt hem aan op de trambaan, waardoor Michiel met twee verbrijzelde benen en een gebroken neus op het asfalt ligt. De automobilist laat zijn telefoonnummer voor hem achter. Maar wil Michiel wel contact opnemen?
Omars schuld is een persoonlijke film van Michiel Brongers over de ingrijpende gevolgen van een verkeersongeluk. Terwijl zijn vriendin zwanger is van hun eerste kind, begint voor Michiel een lange weg van operaties en revalidatie. Hij worstelt met de vraag of het ongeluk misschien zijn eigen schuld is. Via gesprekken met zijn vriendin, en met zijn vrienden die op de bewuste avond bij hem waren, probeert hij zicht te krijgen op wat er precies is gebeurd. Recht in de camera kijkend, geven de ooggetuigen kalm antwoord op zijn vragen, ze vullen de zwarte gaten in zijn geheugen in en bieden hem steun en weerwoord. En zo krijgt de persoonlijke zoektocht van de filmmaker ook een andere dimensie: het gaat niet alleen over een ongeluk met een enorme fysieke en mentale impact, het gaat ook over diepe, ontroerende vriendschap.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]