Earthlings

Doordocunet

jul 9, 2012

Earthlings is een documentaire over het houden van dieren en de afhankelijkheid van de mens van dieren voor voedsel, kleding, entertainment en voor experimenten op dieren.
In een uitgebreide studie naar dierenwinkels, ‘puppy mills’ en asielen, de bio-industrie, de leer- en bonthandel, de sport- en entertainmentindustrie, en uiteindelijk de medische wereld en wetenschap, gebruikt Earthlings verborgen camera’s en nog niet eerder vertoond beeldmateriaal om de dagelijkse gang van zaken in enkele van de grootste industrieën ter wereld die dieren vanuit een winstoogmerk gebruiken, in beeld te brengen.
Deze tocht langs verschillende uitingen van de verhouding tussen mens en dier roept vragen op over onderwerpen als dierenrechten, de bio-industrie en vivisectie, zonder hier direct een antwoord op te geven of de kijker hierover een mening op te dringen.

We kunnen zien waar wij mensen toe in staat zijn , maar de mensen die het uitvoeren zijn daar niet alleen schuldig aan, wij, ik de consument die niet wil zien wat er werkelijk gebeurd en de drang om meer te consumeren , meer te willen , zo goedkoop mogelijk in slaan ten koste van het leed van wat…… ? Nu deze week euro knaller , hamburger 1 euro…… is dat waar wij toe in staat zijn….. is dat wat wij stimuleren ? Ja wij mensen zijn daar verantwoordelijk voor.
We kijken hoe we kunnen besparen , energie water, enz, en s,avonds schuiven we aan tafel achter het bord met het stuk vlees, ploffen op de leren bank, gaan op zoek naar die mooie schoenen , en iedere dag lopen we onbewust rond met het leed van wat wij mensen andere levende wezens aan doen.
We produceren medicijnen , ten koste van de gezondheid van dieren omdat wij niet ziek willen zijn en onze kwaliteit van leven willen verbeteren, van zieke mensen willen we gezonde maken , van gezonde dieren maken wij zieke wezens.
Maar zijn wij ons zelf niet ziek aan het maken ? De voedingsindustrie die meer maakt omdat de consument meer verlangd en uiteindelijk het niet om de gezondheid gaat maar om het geld , we ons zelf ziek maken door voeding te manipuleren , beesten onmenselijk vol te spuiten, ziektes creëren hierdoor en uiteindelijk de dieren hiervoor op moeten draaien voor dat wat wij zelf doen!
We geven onbewust dit door aan onze kinderen die geen idee hebben wat er gebeurd, alleen maar omdat we bang zijn om onze ogen te openen…..

Review door : Maianne


[divider/]
[tab:Ned versie]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=0QdW6Wripqc
[tab:Multi subs]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys
[tab:END]

Door docunet

0 gedachte over “Earthlings”
 1. Dit is een goede documentaire, hij blijft me zeker bij ben aardig wat gewend maar dit is echt te erg voor woorden..
  Dit laat ook maar weer zien hoe gestoord ons ras is.. ik kan het niet bevatten dat je zo om kan gaan met dieren, dan ben je 100 % zeker psychish niet in orde…. en dat voor geld alle principes opzij worden gezet..
  Dus zet de docu lekker op vrijdag avond met de hele familie aan voor de buis..of als educatie op scholen
  Het is schokkend maar wel de waarheid waar iedereen bewust van moet zijn..
  Want een mens moet eerst goed schikken voordat er iets veranderd..
  en zo gezond is het allemaal niet meer wat we binnen krijgen…
  Hormonen antibiotica enz noem maar op..en maar vreemd vinden dat iedereen kanker heeft…
  Heet niet voor niets een welvaart ziekte…
  Kortom kijken dus..
  Fijne Avond 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *