Earthlings

Earthlings is een documentaire over het houden van dieren en de afhankelijkheid van de mens van dieren voor voedsel, kleding, entertainment en voor experimenten op dieren.
In een uitgebreide studie naar dierenwinkels, ‘puppy mills’ en asielen, de bio-industrie, de leer- en bonthandel, de sport- en entertainmentindustrie, en uiteindelijk de medische wereld en wetenschap, gebruikt Earthlings verborgen camera’s en nog niet eerder vertoond beeldmateriaal om de dagelijkse gang van zaken in enkele van de grootste industrieën ter wereld die dieren vanuit een winstoogmerk gebruiken, in beeld te brengen.
Deze tocht langs verschillende uitingen van de verhouding tussen mens en dier roept vragen op over onderwerpen als dierenrechten, de bio-industrie en vivisectie, zonder hier direct een antwoord op te geven of de kijker hierover een mening op te dringen.

We kunnen zien waar wij mensen toe in staat zijn , maar de mensen die het uitvoeren zijn daar niet alleen schuldig aan, wij, ik de consument die niet wil zien wat er werkelijk gebeurd en de drang om meer te consumeren , meer te willen , zo goedkoop mogelijk in slaan ten koste van het leed van wat…… ? Nu deze week euro knaller , hamburger 1 euro…… is dat waar wij toe in staat zijn….. is dat wat wij stimuleren ? Ja wij mensen zijn daar verantwoordelijk voor.
We kijken hoe we kunnen besparen , energie water, enz, en s,avonds schuiven we aan tafel achter het bord met het stuk vlees, ploffen op de leren bank, gaan op zoek naar die mooie schoenen , en iedere dag lopen we onbewust rond met het leed van wat wij mensen andere levende wezens aan doen.
We produceren medicijnen , ten koste van de gezondheid van dieren omdat wij niet ziek willen zijn en onze kwaliteit van leven willen verbeteren, van zieke mensen willen we gezonde maken , van gezonde dieren maken wij zieke wezens.
Maar zijn wij ons zelf niet ziek aan het maken ? De voedingsindustrie die meer maakt omdat de consument meer verlangd en uiteindelijk het niet om de gezondheid gaat maar om het geld , we ons zelf ziek maken door voeding te manipuleren , beesten onmenselijk vol te spuiten, ziektes creëren hierdoor en uiteindelijk de dieren hiervoor op moeten draaien voor dat wat wij zelf doen!
We geven onbewust dit door aan onze kinderen die geen idee hebben wat er gebeurd, alleen maar omdat we bang zijn om onze ogen te openen…..

Review door : Maianne


[divider/]
[tab:Ned versie]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=0QdW6Wripqc
[tab:Multi subs]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys
[tab:END]