At the Edge of the World

Documentaire uit 2008 over de vrijwilligers van de controversiële Sea Shepherd Antarctic Campaign die het telkens weer opnemen tegen de Japanse walvisvangstvloot. Ze hebben geen training en hebben lang niet kwalitatief voldoende materiaal als hun tegenstanders, maar trachten via doordachte tactieken de walvisvangst te verstoren. Met geregeld gevaar voor eigen leven. De documentaire laat een unieke confrontatie zien tussen de activisten (wets-handhavers naar eigen zeggen) en de Japanse walvisvloot.
De Sea Shepherd groep maakt veelvuldig gebruik van de (internationale) media om hun acties en standpunten te verduidelijken of te promoten. In het jachtseizoen 2008 & 2009 is een cameraploeg van Discovery Channel meegeweest voor de serie Whale Wars. De Sea Shepherds en Paul Watson hoopten met deze stap meer bekendheid te krijgen.
Sea Shepherd weet zich gesteund door enkele bekende personen die ook deel uitmaken van de Board of advisors (Adviesraad). Hierin zitten mensen als Pierce Brosnan, Rutger Hauer, Sean Penn en Martin Sheen. Ook steunen Farley Mowat, Richard Dean Anderson, Bob Barker , Brigitte Bardot, William Shatner en de Red Hot Chili Peppers Sea Shepherd.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=E9n4Fa6toLo
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=lO9qLMZj1Y8
[tab:END]

[divider/]