Why did Eric Kill?

Op 2 augustus 1993 reed de 14-jarige Eric Smith met zijn fiets naar een zomerkamp in een lokaal park. Onderweg kwam hij de vierjarige Derrick Robie tegen. Het was de eerste keer dat Derrick alleen naar het kamp stapte. Smith merkte hem op, lokte hem in een bosje, wurgde hem en sloeg een aantal grote stenen tegen zijn hoofd. Daarna kleedde hij zijn slachtoffer uit en sodomiseerde hij hem met een boomtak.
In de documentaire wordt zichtbaar hoe deze zaak in Amerika voor een grote schok zorgde, niet alleen omdat de verdachte nog maar 14 jaar was, maar ook omdat niemand zo’n daad van Eric Smith verwachte. De toentertijd 14 jarige Eric stond bekend als een aardige verlegen jongen die vaak gepest werd met zijn oren, zijn grote bril, zijn rode haar en zijn sproeten. Veel vrienden had hij niet en hij stond bekend als een ‘loner’.
Eric Smith werd in 1994 veroordeeld tot de maximum straf voor minderjarigen, een minimum straf van negen jaar tot levenslang. Vandaag de dag zit Eric Smith nog steeds vast.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
De documentaire is alleen nog maar op de website van CBS te bekijken.
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]