Food Film Festival – Extra Kaarten Beschikbaar

De vierde editie van het Food Film Festival (FFF) staat alweer voor de deur. Vanaf morgen 9 mei t/m 11 mei kan je je weer volledig onderdompelen in de wereld van eten. Er zullen films en documentaires over voedsel te zien zijn, diverse shows en debatten en je krijg de mogelijkheid om wat te leren van de meesters in de keuken tijdens de workshops. Daarnaast wordt ons voedselsysteem kritisch onder de loep genomen! Voor degene die interesse hebben, er worden extra kaarten vrijgegeven.


[divider /]

[onethird]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] De vierde editie van het Food Film Festival (FFF) staat alweer voor de deur. Vanaf morgen 9 mei t/m 11 mei kan je je weer volledig onderdompelen in de wereld van eten. Er zullen films en documentaires over voedsel te zien zijn, diverse shows en debatten en je krijg de mogelijkheid om wat te leren van de meesters in de keuken tijdens de workshops. Daarnaast wordt ons voedselsysteem kritisch onder de loep genomen! Voor degene die interesse hebben, er worden extra kaarten vrijgegeven. [/inleidingnieuws]

Het Food Film Festival, een initiatief van de YFM (Youth Food Movement), biedt met name een podium voor mooie films en documentaires over voedsel. Er zijn veel bijzondere documentaires gemaakt over de voedselproblematiek en de waarde van eten in de maatschappij, en elk jaar komt daar weer een reeks nieuwe documentaires bij.

Er worden extra kaarten vrijgegeven in de voorverkoop voor het Food Film Festival. Ook voor voorstellingen waarvoor eerder geen kaarten beschikbaar meer waren, kan je nu weer (even!) kaarten kopen. Ook bij de festivalkassa kan je gedurende het festival terecht voor de laatste kaarten. Kijk hier om te zien voor welke film, documentaires en workshops je nu weer kaarten kunt bestellen of bekijk de gehele festivalkrant

Documentaires op FFF

Het Food Film Festival sellecteerde de beste verhalen over de productie van eten, ingewikkelde voedselvraagstukken en de schoonheid van voedsel. Een aantal van de documentaires die getoond worden tijdens het festival zijn:

 

Seeds of Time

Bovenstaande trailer is van Seeds of Time. Monocultuur heeft de diversiteit aan voedselgewassen sterk teruggedrongen. Dat brengt de toekomst van ons voedsel in gevaar. Het levenswerk van de Amerikaanse wetenschapper Cary Fowleris de ‘Doomsday Vault’, een enorme kluis om de zaden van alle voedselgewassen te conserveren.

 

Slow Food

Youth Food Movement (YFM) is onderdeel van het Slow Food Youth, die zich inzetten voor meer good, clean en fair voedsel. Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar het omgekeerde: smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd en niet vol zijn gespoten met allerlei dubieuze conserveermiddelen, en waar de producent eerlijk geld voor krijgt. Slow Food pleit voor behoud van authentieke soorten, rassen en biodiversiteit; een rijkdom die door toenemende monocultuur onder druk staat.

[/twothirds_last]

[divider /]