Florida Man: De gekke Henkies van Florida

Vreemde vogels. Ze zijn overal. Ook in Florida, zo laat Sean Dunne in zijn documentaire ‘Florida Man’ zien. Hij ging daarvoor niet naar de goudgele stranden van de Amerikaanse staat maar hing rond bij supermarkten en drogisten.
Dunne ontmoette talloze rare snuiters. De documentaire opent met een notoire vechtersbaas. Dunne vraagt hem waarom hij toch altijd weer op de vuist gaat. De man kijkt bedenkelijk. Dan lijkt hij in woede te gaan ontsteken. Net op tijd vindt hij zijn kalmte terug en antwoordt: ,,Why do I get in so many fights? I like it.”
De documentaire is een aaneenschakeling van portretten. Een echt verhaal is er niet maar in de meer dan drie kwartier dat de video duurt, ontstaat langzaam maar zeker een mozaïek van een kant van de Amerikaanse maatschappij die je niet vaak ziet.
Voor de film reed Dunne zonder doel rond in de stadjes van Florida. Telkens als hij interessants zag, stopte hij en filmde wat er gebeurde. ,,Ik interviewde ze eigenlijk niet eens”, vertelde de regisseur in een interview met dangerousminds.net. ,,Waar we mee eindigden, was een hele groep mensen die gewoon verhalen vertelden en praatten over waar ze zich mee bezighielden.”
 

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpv://vimeo.com/118532076
[tab:Trailer]
httpv://vimeo.com/118425577
[tab:END]

[divider/]