Gerestaureerde Nederlandse Oscar winnende documentaires

Beeld en Geluid startte begin 2013 met de programmareeks ‘Treasures’. Sommige titels zijn zo waardevol voor ons cultureel erfgoed dat zij het verdienen om met “state of the art” methodes hersteld (remastered) te worden én om getoond te worden aan een groot publiek.
Beeld en Geluid koos elf titels die ooit voor een Oscar ® genomineerd zijn of zelfs een Oscar ® gewonnen hebben. Iedere titel heeft op een eigen specifieke manier Nederland op creatief filmgebied op de kaart weten te zetten. De films zijn van onschatbare waarde voor ons cultureel erfgoed. ‘Treasures’ die ons raken. Treasures die voor de generaties na ons bewaard moeten blijven! Voor het complete overzicht van documentaires kan je kijken op de website van Treasures
Ook niet onbelangrijk, op 22 november is de première van Treasures op IDFA. Op deze première zullen de digitaal gerestaureerde documentaires Glas (1958), Sky over Holland (1967), High Stakes in the East (1942) en Deze Die kleine wereld (1972) getoond worden. Stuk voor stuk klassiekers, en het mooie is dat er op de Facebook-pagina (www.facebook.com/beeldengeluid) vrijkaarten te winnen zijn.
Zie ook de video en de afbeeldingen hier onder voor voorbeelden van het restauratieproces.
 Sky over Holland van John Fernhout (1967)
Sky over Holland van John Fernhout (1967) > Onder het gerestaureerde beeld.

Glas van Bert Haanstra (1958)
Glas van Bert Haanstra (1958) > Onder het gerestaureerde beeld.

Sky over Holland van John Fernhout (1967)
Sky over Holland van John Fernhout (1967)