Ze waren jongens van 18 tot 23 jaar toen ze als militair werden uitgezonden naar Libanon, Bosnië of Afghanistan. Eenmaal thuis hebben ze geprobeerd te vergeten: Het beeld van een doodbloedend kind, de geur van brandende kerosine, de paniek tijdens een mortieraanval. Maar overdag in hun woonkamers en ‘s nachts in hun dromen woedt de oorlog door. In de documentaire ‘Getekend, veteranen in therapie’ volgt Coen Verbraak zes veteranen tijdens de behandeling van hun post traumatische stressstoornis (PTSS).
De documentaire van deze documentairemaker laat zien wat voor diepe sporen iets als oorlog soms achterlaat in de ziel. Documentairemaker en journalist Coen Verbraak mocht een jaar lang cliënten en zorgprofessionals volgen binnen het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV). Het is voor het eerst dat een onafhankelijke journalist toegang kreeg tot de praktijk van de professionele veteranenzorg in Nederland.
Voor meer informatie en een PTSS zelftest kunt u hier terecht.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”10″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1661104″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”KN_1661104″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/92332214
[tab:END]
[divider/]

No Comments

  1. Indrukwekkende documentaire,greep me erg aan temeer omdat ikzelf jarenlange ervaring in de psychiatrie heb.

  2. Als dochter van één van de veteranen die deel uitmaakt van deze documentaire ben ik erg trots op het resultaat. Heel veel respect voor alle veteranen in deze documentaire, moet je toch durven, er zo over praten. Ook respect voor alle andere veteranen, aarzel niet en zoek hulp als je ergens mee zit. Het is nooit te laat!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *