Het geheim van de Hema

We kennen Teledoc (allemaal) van de top documentaires Nederwiet, Ouwehoeren en Foute Vrienden. De nieuwste Teledoc documentaire “Het geheim van de Hema” onderzoekt wat nou het geheim is van de Hema.
Het meest Hollandse warenhuis van Nederland gaat namelijk de wijde wereld veroveren. Een verhaal over vallen en opstaan, over worst, wc-borstels en hippe jurkjes. En over die typisch Nederlandse boerenslimheid. Het legendarische warenhuis dat sinds 1926 niet meer weg te denken uit ons leven, is bezig met de grote sprong in het diepe: de verovering van de wereldmarkt en heeft winkels in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.
De documentaire is gemaakt door regisseur Yan Ting Yuen die geboren is in Hong Kong, maar inmiddels al meer dan dertig jaar in Nederland woont. Ze heeft vrienden en familie verspreid over de hele wereld en draagt tassen van Jimmy Choo, schoenen van Tod’s en Marni, kleren van Philippa K, Dries van Noten en Yamamoto. Zelf zegt ze: “Eigenlijk ben ik een Pradagirl, maar mijn felgekleurde panties koop ik toch bij de HEMA.

Deze documetaire van Teledoc werd oorspronkelijk uitgezonden op 07-01-2013. Meer Documentaires van Teledoc kunt u hier vinden..

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1200334″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1216213″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]