We kennen Teledoc (allemaal) van de top documentaires Nederwiet, Ouwehoeren en Foute Vrienden. De nieuwste Teledoc documentaire “Het geheim van de Hema” onderzoekt wat nou het geheim is van de Hema.
Het meest Hollandse warenhuis van Nederland gaat namelijk de wijde wereld veroveren. Een verhaal over vallen en opstaan, over worst, wc-borstels en hippe jurkjes. En over die typisch Nederlandse boerenslimheid. Het legendarische warenhuis dat sinds 1926 niet meer weg te denken uit ons leven, is bezig met de grote sprong in het diepe: de verovering van de wereldmarkt en heeft winkels in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.
De documentaire is gemaakt door regisseur Yan Ting Yuen die geboren is in Hong Kong, maar inmiddels al meer dan dertig jaar in Nederland woont. Ze heeft vrienden en familie verspreid over de hele wereld en draagt tassen van Jimmy Choo, schoenen van Tod’s en Marni, kleren van Philippa K, Dries van Noten en Yamamoto. Zelf zegt ze: “Eigenlijk ben ik een Pradagirl, maar mijn felgekleurde panties koop ik toch bij de HEMA.

Deze documetaire van Teledoc werd oorspronkelijk uitgezonden op 07-01-2013. Meer Documentaires van Teledoc kunt u hier vinden..

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1200334″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1216213″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

No Comments

  1. Als klankbord van mijn vrouw, een echt HEMA meisje, weet ik dat het toch wel een erg gekleurd beeld is van de HEMA. Er is in het concern erg veel onrust over het nieuwe beleid en wordt er ook gretig gebruik gemaakt van 15 jarige.

  2. Leuk hoor! Zo een ”Kijkje in de keuken” van HEMA

  3. De Hema is vergane glorie zoals V&D en de Bijenkorf, ik ben er dan ook van overtuigd dat ze zullen verdwijnen. Halverwege de vorige eeuw voorzagen ze in een behoefte maar deze formule is volledig achterhaald en uitgewerkt. Andere hebben delen hiervan overgenomen zoals Primark en Action. Geen visie en een slecht beleid zal de Hema de das omdoen.

  4. Pingback: Watch on Wednesday #2: Het geheim van de Hema | Professional Rebel

  5. Pingback: De Hema | nurks

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *