IDFA documentaires op tv 16- t/m 20 november

Vandaag is het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) weer begonnen en ook voor de thuisblijvers heeft dit zijn voordelen. Een aantal van de beste documentaires worden op Nederland2 en Holland Doc24 uitgezonden tijdens het IDFA. Ze beginnen meteen met een topper die ik zelf ook nog niet gezien heb, de openingsfilm van IDFA2010, Stand van de Sterren. Deze docu was in 2010 winnaar van de VPRO IDFA Award for beste feature length documentaire en tevens winnaar van de Dioraphte IDFA Award voor beste Nederlandse documentaire. Lees verder voor een overzicht van wat er zo allemaal te zien is.

[divider/]

Stand van de Sterren

Woensdag 16 november om 20.25 uur
Stand van de Sterren is een portret van Indonesië aan de hand van de christelijk-islamitische familie Sjamsuddin. Via de dagelijkse beslommeringen van de familie portretteert de Nederlandse regisseur Leonard Retel Helmrich het moderne Indonesië, met de tegenstellingen tussen stad en platteland, arm en rijk en de invloed van globalisering en religie.
Bekijk hier de trailer
[divider/]

Import: Het goede leven

Woensdag 16 november om 23.50 uur
Wie het als kind thuis niet makkelijk had kan zich troosten: een perfecte jeugd is ook niet alles. Althans, voor de 56-jarige Anne Mette. Van alle rijkdom die de familie ooit bezat is niets meer over.
[divider/]

Holland Doc – Kaffeefarht ins Krematorium

Donderdag 17 november om 22.55 uur
Sergej Kreso ontdekte dat zelfs uitvaarten tijdens verzorgde bustochtjes aan de man worden gebracht.
[divider/]

De Match

Vrijdag 18 november 23:35 uur
December 2002. In het Zeeuwse St.Philipsland vindt een brute moord plaats op een 80-jarige weduwe. Er wordt besloten tot een DNA-onderzoek onder de mannelijke bevolking van het dorp vanaf 14 jaar.
[divider/]

Sweety Maja Braderic

Zaterdag 19 november 00.35 uur
Maja Braderic is zestien jaar oud als zij in een auto door haar vrienden wordt gewurgd met een touw. In de media wordt er meteen gegist naar de motieven van de daders.
[divider/]

De ongemakkelijke waarheid van een verzetsheld

Zaterdag 19 november 02:00 uur
De stoffelijke resten van Pieter Hoppen worden herbegraven op het ereveld in Loenen. Hiermee is na bijna 70 jaar een einde gekomen aan zijn vermissingszaak en wordt hij officieel oorlogsslachtoffer.
[divider/]

NCRV Dokument – Anker en Anker

Zaterdag 19 november 03:00 uur
De eeneiige advocatentweeling Wim en Hans Anker is een begrip binnen de strafadvocatuur. Met passie en humor staan ze zowel de grootste crimineel als de kleinste kippendief bij.
[divider/]

Scena del crimine

Zaterdag 19 november 03:50 uur
Wat is de invloed van de onderwereld op Napels? De film toont in zeven scènes de gevolgen van het geweld. Het wordt duidelijk hoe moeilijk het is om aan de Comorra te ontkomen.
[divider/]

De nachtmerrie van Ina Post

Zaterdag 19 november 04:45 uur
De Nachtmerrie van Ina Post is het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw, die op maandag 8 september 1986 van haar bed wordt gelicht. Ze is verdacht van de wurgmoord op de bejaarde mevrouw Kolstee.

[divider/]

Autumn Gold

zondag 20 november om 20.05 uur
In deze docu zie je hoe vijf Europese atleten zich opmaken voor kampioenschappen in Finland. Ze zijn hoogbejaard, maar gaan allemaal voor een gouden medaille. Winnaar van de Hyves IDFA Doc U Award.
Bekijk hier de trailer