The Internet's Own Boy: Het verhaal van Aaron Swartz Trailer 2014

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat het Amerikaanse programmeerwonder, schrijver en internetactivist Aaron Schwartz zichzelf van het leven beroofde. Zijn vingerafdrukken zijn overal op het wereldwijde web te vinden. Zo werkte Aaron, toen hij nog maar 14 jaar oud was, al samen met de grootste internet experts aan het basisprotocol RSS. Maar op 26-jarige leeftijd krijgt zijn leven een fatale finale.


[divider /]

[onethird]

TRAILERTITEL

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws]Het is alweer meer dan een jaar geleden dat het Amerikaanse programmeerwonder, schrijver en internetactivist Aaron Schwartz zichzelf van het leven beroofde. Zijn vingerafdrukken zijn overal op het wereldwijde web te vinden. Zo werkte Aaron, toen hij nog maar 14 jaar oud was, al samen met de grootste internet experts aan het basisprotocol RSS. Maar op 26-jarige leeftijd krijgt zijn leven een fatale finale. [/inleidingnieuws]

Op 11 januari 2013 maakten familieleden bekend dat Swartz zelfmoord had gepleegd. Dit gebeurde nadat hij was aangeklaagd voor computerfraude, waarvoor hem een gevangenisstraf van 35 jaar boven het hoofd hing. In de documentaire zien we Aaron Schwartz zijn rol op het internet, van de bijdrage aan het basisprotocol RSS tot het bedenken van ‘Reddit’ (een Amerikaanse sociale nieuwswebsite). Daarnaast staat in de documentaire centraal hoe Aaron Schwartz constant in gevecht was met de overheid nadat hij fraude had gepleegd.

Ga jij deze documentaire kijken?

[dil dil = 14424]
[/twothirds_last]

[divider /]