Kill Your Darling

In 1990 wordt in de Westersingel in Rotterdam het levenloze lichaam van een vrouw gevonden, ontdaan van hoofd en handen. Lange tijd blijft de gruwelijke vondst anoniem, maar in 2008 kan het lichaam dankzij DNA‐onderzoek worden geïdentificeerd als het Amerikaanse fotomodel Melissa Halstead. Onderzoek van het Rotterdamse Cold Case Team en politiecollega’s in Engeland leidt naar John Sweeney, die in Engeland gevangen zit voor een poging tot moord op een vrouw. Regisseur Jaap van Hoewijk volgt de Rotterdamse rechercheurs in hun zoektocht naar bewijs en bij hun pogingen het verleden rondom deze moord te reconstrueren.
In 2001 wordt in London het lichaam van Paula Fields in het water gevonden, eveneens zonder hoofd, handen èn voeten. Gezamenlijk onderzoek van het Rotterdamse ‘cold case team’ en de Metropolitan Police in Londen, leidt naar de Britse timmerman John Sweeney, die met beide slachtoffers een relatie zou hebben gehad. John Sweeney woonde met Melissa in Amsterdam en getuige de vele tekeningen die hij van haar maakte, hadden ze een tumultueuze relatie.
Regisseur Jaap van Hoewijk volgt de Rotterdamse rechercheurs in hun zoektocht naar bewijs en bij hun pogingen het verleden rondom deze moord te reconstrueren. Ook bezoekt hij de familieleden en kennissen van zowel Melissa als John en is (hoewel er niet gefilmd mag worden) aanwezig bij de rechtszaak in Londen. Tijdens de rechtszaak ontvangt de regisseur een brief van John Sweeney waarin hij zijn verleden met Melissa uitgebreid uit de doeken doet. Niet heel veel later gaat de telefoon en grijpt de filmmaker zijn kans om Sweeney zelf te bevragen.
Deze documetaire van Dokument werd oorspronkelijk uitgezonden op 21-01-2012. Meer Documentaires van Dokument kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NCRV_1591069″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1591069″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]