Korengal, het vervolg op Restrepo Trailer 2014

De documentaire Korengal gaat verder waar Restrepo (2010) ons achter liet; dezelfde soldaten, dezelfde vallei, dezelfde bevelhebbers, maar een heel andere kijk op de ervaring van de oorlog.


[divider /]

[onethird]
[viceadd300x250]
[button14 linktarget=”_blank” url=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=41712&t=s&f=SBX&sec=video&st=Korengal%20documentaire&name=link%20algemeen%20Trailerspagina&subid=trailerpaginadocu” titel=”Koop deze documentaire”]
[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]

Korengal 2014

[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] De documentaire Korengal gaat verder waar Restrepo (2010) ons achter liet; dezelfde soldaten, dezelfde vallei, dezelfde bevelhebbers, maar een heel andere kijk op de ervaring van de oorlog. [/inleidingnieuws]

In 2010 leverde de journalisten Sebastian Junger en Tim Hetherington ons een blik op de oorlog in Afghanistan die in anders dan alle voorgaande documentaires over deze oorlog. Met behulp van beelden die geschoten werden tijdens hun tijd dat ze optrokken met de ‘Battle Company’ van de ‘173rd Airborne Brigade’ creëerden ze de documentaire Restrepo, een semi-surrealistische nachtmerrie van afwisselend verveling en terreur. Battle Company werd gestationeerd in de Korengal Valley, een afgelegen gebied in het oosten van Afghanistan, wat toentertijd werd beschouwd als de “dodelijkste plek op aarde.”

Sindsdien is er veel gebeurd. Tim Hetherington stierf in 2011 door een mortieraanval in de Libische stad Misratah toen hij verslag deed van de opstand in Libië. Hij en Junger waren van plan om de beelden die ze voor Restrepo schoten opnieuw te gebruiken om nog meer verhalen te vertellen over de manschappen van Battle Company. De documentaire Korengal is dan ook niet echt een vervolg, maar bekijkt het origineel vanuit een iets ander perspectief.

[/twothirds_last]

[divider /]