Het leven van drugsbaron Pablo Escobar

Pablo Emilio Escobar Gaviria was de beruchtste Colombiaanse drugsbaron die een van de rijkste mensen ter wereld werd door zijn wereldwijde handel in cocaïne. Escobar begon zijn criminele carrière opmerkelijk genoeg met het stelen van grafstenen. Later werd hij actief als autodief in de straten van Medellín in Colombia. Daarna ging hij in cocaïne handelen en begon zijn drugsimperium in de jaren zeventig op te bouwen.
Het drugsnetwerk van Escobar werd in de jaren tachtig breed bekend. Zijn Cartel de Medellín (Medellínkartel) zou het grootste deel van de drugshandel naar Mexico, Ecuador, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek hebben beheerst, waarbij de cocaïnebase voornamelijk werd geïmporteerd uit Peru en Bolivia. De Colombiaanse coca was in die periode van inferieure kwaliteit.
Geschat wordt dat Escobar direct verantwoordelijk was voor 8000 moorden. Merkwaardig genoeg was Escobar een echte dierenliefhebber. Vooral grote dieren trokken zijn aandacht. Uit Afrika liet hij nijlpaarden en giraffes overkomen. Rond zijn huis bouwde hij een Jurassic Park met grote beelden van prehistorische dieren.
Op zijn toppunt verdiende Escobar ongeveer 1 miljoen dollar per dag en werd hij door het zakentijdschrift Forbes genoemd als de op zeven na rijkste man op de wereld, toen zijn Medellínkartel 80 procent van de wereldhandel in cocaïne in handen had. Escobar werd doodgeschoten tijdens zijn arrestatie op 2 december 1993. Na zijn dood viel het Medellínkartel uiteen en werd de cocaïnemarkt lange tijd gedomineerd door het Calikartel, totdat de leiders daarvan gedurende de jaren negentig werden gedood of gevangengenomen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=XKPF_g-iHdE
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]