Lust je ook een broodje poep?

Misschien hebben jullie er wel eerder van gehoord, inbrekers die niet alleen je spullen stelen maar ook een bruin cadeautje achter laten voor de bewoner.
In deze documentaire onderzoekt Timo van Barneveld voor het Meertens Instituut een opmerkelijk fenomeen: inbrekers die op het plaats delict een drol achterlaten. Is dit geen broodje-aapverhaal? Waarom doen mensen dit? Tijdens zijn onderzoek stuit hij op de vele facetten die dit onderwerp rijk zijn. Van territoriale schending tot stress en de nodige aandrang. Hij spreekt onder andere met deskundigen als Gerard Rooijakkers (etnoloog/historicus), Anton Blok (antropoloog), Marian Joëls (biologe), Sjaak van der Geest (antropoloog) en Jasper van der Kemp (criminoloog). De film is gemaakt in samenwerking met Irene Stengs.
Tot nu toe heb ik nog maar weinig ‘amateur’ documentaires gezien die zo interessant waren als deze. Voor een ‘amateur’ documentaire maker heeft Timo dan ook een prima eerste documentaire gemaakt. De documentaire is goed gefilmd, er wordt goed gebruik gemaakt van externe deskundigen en er zit van tijd tot tijd humor in. Enigste min puntje vond ik een paar scenes waar het geluid niet goed is doordat er blijkbaar een stevige wind stond. Met de lengte van 47 minuten is het voor een eerste documentaire ook meteen een vrije lange documentaire. Overall heeft Timo dus een prima eerste documentaire gemaakt!

[divider/]
httpvh://vimeo.com/19704027