Metropolis over Bloot

Naaktloper, nudist of gesluierd. In elk land wordt er anders tegen naaktheid aangekeken. Op Gran Canaria wordt een naaktloper uitgescholden en aangesproken door de politie. In Mexico is Don Guan verbaasd over de pikante badmode van Westerse toeristen. En in Egypte ligt een groot taboe op naakt zijn. In Pakistan wordt je zelfs uitgescholden of dood geschoten als je geen boerka draagt.
Jezelf blootgeven; hoe ver ga je daarin? Metropolis bekijkt naturelle naaktlopers door de gesluierde ogen van bedekte vrouwen, en andersom. Waar ter wereld laat men de meeste huid zien? Zo moet Saffa in Egypte er niet aan denken zonder niqaab over straat te gaan, terwijl Julian in Spanje het liefst iedere dag naakt de deur uit gaat.
In Pakistan staat het dragen van ‘westerse’ kleren al gelijkt met naakt zijn, bij de buren in India wordt het naakt zijn beschouwd als een symbool van de hoogste heiligheid en niet als iets zondigs. De Jaïnistische monniken geloven dat als je kleding draagt je een grotere kans loopt insecten te schaden die zich tussen je kleding bevinden.

[sc name=npocredits2 programma=”Metropolis” externelink=”http://www.metropolistv.nl/” dag=”09″ maand=”01″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/metropolis/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1205958″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]