Nederland van boven Afl.2 – hongerige muil van Europa

Nederland van Boven biedt in tien afleveringen een verrassende blik op het hedendaagse Nederland. Door middel van prachtige luchtbeelden en portretten wordt het dagelijkse leven van Nederland in kaart gebracht. Het drukbevolkte Nederland lijkt misschien een grote mierenhoop, maar wie van boven kijkt ziet dat het een precisie heeft van een uurwerk. ‘Nederland van Boven’ kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen en vliegers naar de ritmes en patronen van Nederland.
In de tweede aflevering zoomen we in op Nederlandse delta. Ooit een moerassig gebied, waar het water vrij spel had. Nu een plek waar dagelijks honderden schepen binnen komen vol olie, auto’s en containers. Hoe we onze honger naar spullen met een enorme efficientie naar binnenslokken en weer uitspuwen over de rest van Europa, is vanuit de lucht spectaculair in beeld gebracht.
In de Rotterdamse haven, waar het ‘tijd is geld’ principe is uitgevonden, is het een wonder dat er geen noemenswaardige ongelukken ontstaan. Bijzondere beelden en een spectaculaire datavisualisatie van alles dat rijdt en vaart om ons achterland draaiende te houden. Want ook de winkels in de rest van Europa moeten wel op tijd bevoorraad kunnen worden met koffie, ijzererts en speelgoed.

[divider/]
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1152042″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=DCfAYEkzGDs
[tab:END]
[divider/]

3 reacties

    • Komt waarschijnlijk pas als de serie op tv afgelopen is of ten einde loopt.. Heb zelf ook nog niks kunnen vinden, maar ga er wel van uit eigenlijk dat hij op dvd komt. Als ik iets hoor laat ik het jullie weten!

Reacties zijn gesloten.