Aangezien Noord Korea Hot Topic is nog maar een interessante documentaire van Vice uit de ‘Vice Guide to Travel’ serie. Kim Jong Il heeft weer een nieuwe manier bedacht om harde contanten naar zijn gesloten landje te halen: Noord-Koreanen exporteren om als slaaf te werken in het Siberische woud.
Shane Smith één van de oprichters van Vice is zelf de verslaggever in deze documentaire. Shane reist naar Rusland om een keten van Noord-Koreaanse werkkampen in de Armur-regio te onderzoeken. De reis naar deze afgelegen kampen betekent echter een lange zit in de Transsiberië Express, de aanwezigheid van veel wodka en dronken Russen zorgt echter voor een bijzondere treinreis. Hoe verder zijn reis hem brengt hoe meer hij otdekt van de Koreaanse enclaves: eerst een verlaten werkkamp, dan een nederzetting waar hij uit wordt geschopt en uiteindelijk de Noord Koreaanse arbeiders/slaven die aan het werk zijn in het bos.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror 1]

[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Noord Koreaanse werkkampen”
 1. @ Eva, wel opletten. Canadese docu. Geeft even een beeld hoe de voormalige partij secretaris zijn macht en mensen misbuikt om er zelf beter van te worden, tegelijkertijd geeft het aan dat het westen er gretig gebruik van maakt om aan relatief goedkoop hout te komen. Ondertussen (voor de wereld met een westers vermanend vingertje naar noord korea te zwaaien. Helaas is kim met de pet zowel slachtoffer van de grootheidswaanzin van de grote leider en de kapitalische wereld. ik heb er wel wat van geleerd,

 2. Beste Eva,
  Als je kunt lezen, lees dan eens de boeken ‘de aquariums van Pyongyang’. Daar lees je dat hele families om werkelijk niets 10 jaar in werk- en zogenaamde re-habilitatie kampen gestopt worden waar moord door de leiding niet geschuwd wordt. Hele families dus! en écht om de kleinste dingen, zoals dat een meerdere je toevallig niet mag. Zelfs families van regime getrouwen, waarvan alles is ontnomen omdat ze twijfels hadden verdwijnen heel simpel voor jaren en daarvan overleven velen het niet.
  Opgetekend door iemand die er 10 jaar gezeten heeft en via vele omwegen Noord-Korea heeft kunnen ontvluchten.
  ‘In dienst van de dictator’ Is een verhaal van een kolonel, ook hij is uiteindelijk gevlucht. Zelfs hoge omesen zijn hun leven niet zeker. Verraad ligt werkelijk overal op de loer, je kunt in Noord Korea zelfs je eigen familie niet vertrouwen.
  ‘Zij mogen de hemel niet zien’ ook een verhaal van een ex gevangene, daarin lees je zelfs hóe er gemarteld wordt tot in detail.
  Wat je in dit filmpje hebt gezien is werkelijk niets, lees die boeken!

  1. Ik denk dat Justi het meer bedoeld dat deze docu niet zozeer super onderzoekend is gericht, maar meer een soort van reportage is. Dat het juist geen slechte docu is, maar juist goed weg kijkt, geen zware documentaire waarbij je constant moet opletten.. Voor iedereen geschikt om te kijken + dat je toch nog wat leert.
   Tenminste zo interpreteer ik het 😀

 3. Superdocu,respect voor de journalisten die dit deden,ik vond ze ook wel een beetje vermakelijk(vooral die gek met z’n shotgun,die zich niet liet intimideren.)Al zou het mij verwonderen dat hij ondertussen nog onder ons is.Het regime in Noord-Korea kan voor mijn part niet snel genoeg vallen,daar leven,dat moet echt de hel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *