Poetin, Rusland en het westen 2. de dreiging van democratie

In het tweede deel van de documentaireserie ‘Poetin, Rusland en het westen’ zien we hoe Poetin het in 2006 wederom aan de stok heeft met een Westers land. Groot-Brittannië heeft spionageapparatuur op een drukke straat in Moskou geplaatst en de Russische veiligheidsdiensten hebben hier lucht van gekregen.
Poetin meet de vondst breed uit in de internatonale media en gebruikt het als excuus om de mensenrechtenorganisaties in zijn land flink aan te pakken. Die worden volgens hem door internationale veiligheidsdiensten gefinancierd.
Poetin, Rusland en het westen , oftewel ‘Putin, Russia and the West’ is een vierdelige Britse documentaireserie geproduceerd door de Norma Percy en als eerst vertoont op BBC 2. De serie neemt de kijker mee van de beginperiode van Poetin zijn presidentschap tot vandaag de dag.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”13″ maand=”08″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1241755″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1241755″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]