The Record Breaker

De documentaire The Record Breaker van Brian McGinn vertelt het levensverhaal van Ashrita Furman, de man met de meeste Guinness World Records aller tijden! Dansen met de grootste hoelahoep, Melkfles balanceren op het hoofd, ondersteboven jongleren, lopen met de zwaarste schoenen en zo lang mogelijk een grasmaaier op je kin houden.. Ja, daar zijn echte records voor, en Ashrita Furman is de man die ze allemaal op zijn naam heeft staan.
In het dagelijks leven is Ashrita Furman de manager van een natuurvoedingszaak in New York, maar in zijn vrije tijd probeert hij zoveel mogelijk Guinness World Record te behalen. Sinds 1979 heeft Ashrita al meer dan 350 keer een record op zijn naam kunnen schrijven, waarvan hij momenteel nog 148 in bezit heeft. In deze documentaire zien we hoe Ashrita Furman zich voorbereid om weer een nieuwe record te verbreken, Machu Picchu bereiken op stelten.
Regisseur Brian McGinn maakte er een prachtige documentaire van die al vele prijzen won waaronder die van het Palm Springs International ShortsFest festival van 2012 en het New Orleans Film Festival van 2013.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/79010983
[tab:Trailer]
      
httpvh://vimeo.com/77266844
      
The Record Breaker tells the life story of Ashrita Furman, the man with the most Guinness World Records of all time.
Winner of the Vimeo Audience Award at the 2013 Full Frame Documentary Film Festival and Jury Prizes at the 2012 Palm Springs International ShortsFest and the 2013 New Orleans Film Festival, The Record Breaker follows Furman as he trains to set a new record: climbing Machu Picchu on stilts.
[tab:END]

[divider/]