Satan since 2003

Één van de meest bijzondere documentaires die ik afgelopen tijd heb gezien die uitgebracht werd tijdens het Sundance Film Festival van 2011. Documentairemaker Carlos Puga verbleef drie maanden bij een bende genaamd de Hell’s Satans uit Richmond(Virginia).
Bijzonder aan deze bende is dat ze niet zoals de grote broer de Hells Angels op Harley’s rijden, maar op brommers(mopeds). Carlos volgt een aantal van de leden tijdens feesten, maar ook tijdens het pesten van rivaliserende gangs wat uiteindelijk van kwaad tot erger gaat.

[divider/]

[divider/]

[toggle title=”Heb je de documentaire bekeken, klik dan hier!”]
Goed wat is er dan zo bijzonder aan deze documentaire vraag je je misschien af.. Nou het is voor de helft een documentaire en voor de helft een ‘mockumentary’. De film bestaat namelijk uit fictie en non-fictie. De Hell’s Satans bijvoorbeeld zijn een echte bende, je ziet echte mensen en geen acteurs in de documentaire. Maar in het echt zijn ze niet gewelddadig.. De beelden van bijvoorbeeld het feest is echt, de beelden van de bom…nep natuurlijk. De maker, Carlos Puga noemt het dan ook een ‘Doc Hybrid’. Maar voor de kijker is het de vraag, wat is echt, en wat is nep.
 
 
 
[/toggle]