Soviet Storm: WW2 in the East 3. De slag om Sebastopol

Soviet Storm is een epische documentaireserie over het oostelijk front van WW II, met een uniek Russisch perspectief op het belangrijkste, bloederigste strijdtoneel van die oorlog. Het was een oorlog van ontstellende omvang en wreedheid. 4 van de 5 Duitse soldaten die in WO II sneuvelden, stierven aan het oostelijk front. Het Rode Leger verloor tien keer zoveel slachtoffers als alle westerse geallieerden bij elkaar.
Hitler’s invasie van de Sovjet-Unie in 1941 liep voor het eerst tegen fel verzet bij de Zwarte Zee havens van Odessa en Sebastopol, waar elite brigades van marine-infanterie verbeten vochten om de Duitsers en Roemeense troepen tegen te houden. In Sebastopol ontstond er een bloederige en lange belegering, wat er voor zorgde dat de Duitsers enkele van de grootste kanonnen ooit gebruikt naar het front brachten zoals de Schwerer Gustav (kaliber 200–800 mm). Ondanks dat de slag altijd overschaduwd wordt door de slag om Stalingrad was dit voor beide kampen een extreem belangrijke slag.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]


[divider/]

Hitler’s 1941 invasion of the USSR ran into some its fiercest resistance at the Black Sea ports of Odessa and Sevastopol, where Soviet elite naval infantry brigades fought doggedly to hold back German and Romanian troops. At Sevastopol, a long and bloody siege unfolded, causing the Germans to bring in some of the biggest artillery guns ever used.

[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]