Swansea Love Story

Doordocunet

jan 24, 2012

Vice ging voor het programma Rule Britannia eerder al op bezoek in Liverpool, voor deze documentaire gaan ze naar de stad Swansea in Zuid Wales. In 2009 steeg het heroine gebruik hier met 180%! Deze drugs wordt hier in Nederland gelukkig steeds minder gebruikt, maar in Swansea wordt het probleem steeds groter.
In tegenstelling tot hoe het normaal werkt, is het hier het aanbod dat de vraag creëert, en de hoge werkloosheidsgraad maakt het lucratieve drugsdealer beroep aantrekkelijker dan ooit. Als gevolg van de toename van het heroïne gebruik komen er ook steeds meer jonge vrouwen in de prostitutie terecht, steeds meer tienermoeders en we zien zelfs een hele familie die verslaafd is aan de drank en drugs.
Deze documentaire is ook bekend onder de alternatieve titel ‘Teenage Heroin Epidemic’

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror 1]

[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Swansea Love Story”
  1. Zeer pijnlijk om te zien… En het is heel dichtbij…
    Wie heeft er nou gefaald en deze situatie tot stand gebracht?
    Je hebt een economische crisis waardoor mensen zelf-medicatie zochten in drugs. Je hebt drugsverkopers die het niet deren wat er gebeurd met kinderen en mensen. Een sociale omgeving waarin het steeds geaccepteerder is en een overheid die er ofwel geen vat op krijgt ofwel er niet genoeg moeite in stopt dit te stoppen.
    Goede documentaire!

  2. Heftig, ik ben meerdere malen in Swansea geweest op doorreis naar Ierland. Vond het altijd een troosteloos stadje maar dat dit erachter schuilging…

  3. hhm.. jaa ik vind het echt te erg om mensen zo slecht te zien leiden onder drugs ben zelf verslaafd geweest god zei dank dat ik er goed af ben gekomen maar dat was met wiet.. maar mensen die heroine gebruiken.. die hebben veel last van afkickverschijnselen, ik zelf rookte erg veel wiet.. elke dag in en uit .. wel 10joints per dag ongeveer soms 5/8 joints afkickverschijnselen waren afgrijselijk ben nu 8 weken gestopt en met shag/sigaretten roken 4/5 weken.. ben er heel blij om dat ik zo had kunnen stoppen en niet een flashback kreeg met iets .. maar deze mensen vind ik er nog heel heel heel erg beroerd uitzien voor hun leeftijd, erg om te zien zo 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *