Tegenlicht: De Nieuwe Makers

Dalende kosten van materialen, technologische ontwikkelingen en het delen van kennis zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen fabrikant kan worden. Is dit de start van een nieuwe industriële revolutie die het einde betekend van het kapitalisme?
Snelle technologische ontwikkelingen maken niet alleen kennis voor iedereen beschikbaar, ook dalende kosten van materialen, gereedschappen en de beschikbaarheid van alle informatie zorgen ervoor dat iedereen zijn eigen fabrikant, ontwikkelaar en ondernemer kan worden. Een nieuwe generatie uitvinders en makers neemt het heft in eigen handen, en innoveert en produceert op zolders, in schuurtjes en in kleine, lokale laboratoria. Van nieuwe bacteriën tot eigen medicijnen, van robots tot kerncentrales in de achtertuin.
In de documentaire wordt ook belicht wat dit nu betekend voor de wereld. Gaat dit het einde betekenen van grote, geldverslindende researchlaboratoria en zal het leiden tot een nieuwe economische revolutie, waarin het kapitalisme zoals we dat kennen, een veel kleinere rol zal gaan spelen.

[sc name=npocredits2 programma=”Tegenlicht” externelink=”href=”http://tegenlicht.vpro.nl/” dag=”14″ maand=”09″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/tegenlicht/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1219697″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]