Tegenlicht: De Superschool in Rotterdam

Op een Rotterdamse school, te midden van alle mogelijke ellende als werkloosheid, huiselijk geweld, drugshandel en schietpartijen probeert de bevlogen schooldirecteur Eric van ‘t Zelfde het leven in de wijk en de vooruitzichten van de kinderen te verbeteren.
Eric van ‘t Zelfde heeft de ambitie met zijn school de beste van Nederland te worden. Hij wil zo de achterstandskinderen uit Charlois een eerlijke en gelijkwaardige toegang tot een succesvol leven geven. Hij droomt hiervoor van een ‘superschool’: naar school van je tweede tot je achttiende, alleen eerstegraads docenten en meer lesuren. Hij hamert voortdurend op twee thema’s: veiligheid en excellentie. Om deze twee waarden veilig te stellen gaat hij rigoreus te werk. Hoe nobel zijn plan ook is, zijn streven is een ongekend gevecht geworden.
In deze Tegenlicht volgen we een half jaar lang de directeur in zijn strijd tegen de politiek, tegen de onderwijsinspectie, tegen andere scholen, tegen criminele bendes, agressieve leerlingen en hun ouders. Gedurende dit alles deelt hij zijn gedachten met ons door het bijhouden van een videodagboek.
Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 30-09-2013. Meer Documentaires van Tegenlicht kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]