The Deadliest Crash: The Le Mans 1955 Disaster

Zaterdag 13 juni staat ons weer de 24 uur van Le Mans te wachten. Deze legendarische race staat bekend als een van de oudste en grootste autoraces ter wereld en wordt al sinds 1923 gereden! De 24 uur van Le Mans staat echter ook bekend als de race waarbij de grootste ramp uit de autosport zich voordeed.
Bij de ramp van de 24 uur van Le Mans 1955 kwamen in totaal 83 mensen om het leven tijdens de race. In deze BBC documentaire wordt, met behulp van nooit eerder vertoonde amateur foto’s en video’s en de verhalen van direct betrokkenen het verhaal verteld van ‘The Deadliest Crash’
De ramp begon toen de door Mercedes-Benz coureur Pierre Levegh bij een pitstop in de 35e ronde naast de baan terecht kwam, waarop de Mercedes-Benz via een (voor bescherming bedoelde) heuvel gelanceerd werd en in het publiek terecht kwam tegenover de pitstraat. De grote impact zorgde voor vele rondslingerende onderdelen die in het publiek voor zorgde voor vele slachtoffers. Levegh zelf werd uit de auto geworpen en brak bij de fatale val zijn schedel.
Maar dat was nog niet het einde van de ramp, de brandstoftank scheurde en vatte vlam. Doordat de carrosserie bestond uit een magnesiumlegering ontstond een ongekende vuurzee die meerdere uren bleef branden en waren er in totaal 83 dodelijke slachtoffers en nog eens honderden gewonden. Vandaag de dag zou de race meteen stilgelegd worden, in 1955 werd echter gewoon door geracet.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=j0RfHIjgr0c
[tab:Raw footages of the crash in HD ]
https://www.youtube.com/watch?v=JEk85gKJN6k
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]