The Jimi Hendrix Experience – Electric Ladyland

Jimi Hendrix mag dan wel dood zijn, zijn muziek is springlevend en er zijn nog heel wat mensen die over zijn genie kunnen getuigen. Deze aflevering van Classic Albums vertelt aan de hand van getuigenissen, muzikale reconstructies en archiefbeelden hoe Electric Ladyland, de legendarische dubbel-LP van Jimi Hendrix, in 1968 tot stand is gekomen.
Aan het woord komen onder meer Noel Redding en Mitch Mitchell van The Jimy Hendrix Experience, andere muzikanten als Steve Winwood en Dave Mason, manager Chas Chandler en muziektechnicus Eddie Kramer. Zij benadrukken wat een geweldige gitarist Jimi Hendrix wel was en tonen dat aan door fragmenten uit de originele multitrack tapes van de LP te isoleren en analyseren. Ze vertellen ook hoe hij in de studio een geweldige sfeer kon opbouwen en het beste uit zichzelf en zijn collega-muzikanten wist te halen.

Deze documentaire is beschikbaar tot 31 Maart 2012, 22:16


[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]