Tweedelige documentaire over de lange weg naar het afzetten van het Kadhafi regime. Het is al bijna een jaar geleden dat de Arabische lente is begonnen. De rustige revoluties in Egypte en Tunesië hadden de weg geëffend voor democratie. En de gewelddadige strijd in Libië heeft ons geleerd dat vrijheid de moeite waard is om voor te vechten.
The Long Road to Tripoli is een Al Jazeera Documentaire en gaat over een paar individuen van buiten Libië, die terug naar Libië kwamen om mee te helpen in het gevecht naar vrijheid. Waaronder ook een succesvolle Libische zakenman die het veilige Londen achterlaat hiervoor. Het bied zodoende een persoonlijke kant van het conflict wat het nieuws vaak niet kon laten zien.
De tweede film volgt Ibrahim, zijn vader, Abduladim, en andere strijders uit het Verenigd Koninkrijk en Libië als ze het opnemen tegen Gaddafi’s troepen in een strijd om de strategische stad Kikla in de westelijke berg gebieden. Op dat moment komt het nieuws binnen dat de revolutie ook is begonnen in de hoofdstad Tripoli en samen met vele andere trekken ze dan ook op naar deze stad. Zoals we weten werd de stad en Kaddafi’s zijn compound binnen enkele dagen veroverd en maakte duidelijk wie het gevecht ging winnen.

[divider/]

Deel 1

httpvh://www.youtube.com/watch?v=P7c3-WElYLY

[divider/]

Deel 2

httpvh://www.youtube.com/watch?v=P1YaEIJGgfg

Door docunet

0 gedachte over “The Long Road to Tripoli”
 1. Docu niet gezien,maar zal wel van de BBC zijn.
  Waarin kadhaffie word neer gezet als een dictator,
  Vandaar dat nu mensen massaal libie ontvluchten sinds de NWO zogenaamd een democratie bracht.
  En alles nu on betaalbaar is geworden voor de burgers.
  Voorheen was bijna alles gratis
  De corperate media liegen dat het gedrukt staat,
  Libie ging om de petro dollar en een stichting van een afrikaanse IMF zonder de centrale bankers uit het westen die de afrikaanse landen uitbuiten
  Dictators worden in het leven geroepen door het westen die het belang dienen van bankers.
  Daarom de corperate media hun aandeel nooit openbaren.
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *