The Long Road to Tripoli

Tweedelige documentaire over de lange weg naar het afzetten van het Kadhafi regime. Het is al bijna een jaar geleden dat de Arabische lente is begonnen. De rustige revoluties in Egypte en Tunesië hadden de weg geëffend voor democratie. En de gewelddadige strijd in Libië heeft ons geleerd dat vrijheid de moeite waard is om voor te vechten.
The Long Road to Tripoli is een Al Jazeera Documentaire en gaat over een paar individuen van buiten Libië, die terug naar Libië kwamen om mee te helpen in het gevecht naar vrijheid. Waaronder ook een succesvolle Libische zakenman die het veilige Londen achterlaat hiervoor. Het bied zodoende een persoonlijke kant van het conflict wat het nieuws vaak niet kon laten zien.
De tweede film volgt Ibrahim, zijn vader, Abduladim, en andere strijders uit het Verenigd Koninkrijk en Libië als ze het opnemen tegen Gaddafi’s troepen in een strijd om de strategische stad Kikla in de westelijke berg gebieden. Op dat moment komt het nieuws binnen dat de revolutie ook is begonnen in de hoofdstad Tripoli en samen met vele andere trekken ze dan ook op naar deze stad. Zoals we weten werd de stad en Kaddafi’s zijn compound binnen enkele dagen veroverd en maakte duidelijk wie het gevecht ging winnen.

[divider/]

Deel 1

httpvh://www.youtube.com/watch?v=P7c3-WElYLY

[divider/]

Deel 2

httpvh://www.youtube.com/watch?v=P1YaEIJGgfg