Zembla – Nederland Fraudeland

Ieder jaar telt Nederland tienduizenden slachtoffers van financieel economische criminaliteit die zelden hun geld weer terug zien. Ze staan machteloos. De politie gaat nauwelijks achter de daders aan en gedupeerde raken verstrikt in civiele procedures. ZEMBLA onderzoekt: Hoe kun je als fraudeslachtoffer je recht halen? En wie gaat achter de oplichters aan?
Huisschilder Willy van der Linden is voor 140 duizend euro opgelicht. Cindy Verhagen heeft reuma en wilde daardoor minder werken. Om haar toekomst veilig te stellen belegt ze haar spaargeld bij een vertrouwd assurantiekantoor. Althans dat dacht ze. Nu is ze alles kwijt. De werkgever van Monique Kurvers lijkt een fraudeur. Het bedrijf gaat failliet en Monique verliest haar baan.
In de Verenigde Staten hebben slachtoffers veel meer mogelijkheden om de fraudeur te vervolgen en daarmee hun geld terug te krijgen. Gedupeerden kunnen makkelijker inzage krijgen in interne stukken om bewijsmateriaal voor hun zaak te verzamelen. Ook kunnen slachtoffers in een collectieve schadevergoedingsactie een gezamenlijk front vormen tegenover de fraudeur. Waarom kan dat niet ook in Nederland?

Deze documetaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-12-2012. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. ZEMBLA is het actuele onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Het programma wil een breed publiek informeren met opiniërende journalistiek.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]