Zembla Witwassen doe je zo

Nederland is een heus witwasparadijs zo blijkt uit deze Zembla documentaire uit 2006. Miljarden aan crimineel verkregen geld worden jaarlijks de bovenwereld ingepompt, het leeuwendeel door buitenlandse criminelen en fraudeurs. Diverse geruchtmakende liquidaties zijn al in verband gebracht met witwassen.
Maar hoe werkt het eigenlijk en hoe groot is het probleem? En: wat doen de opsporingsinstanties ertegen? Zembla op onderzoek in Limburg en Amsterdam.
Samenstelling en regie: Dirk Kagenaar. Naschrift Zembla: In deze uitzending zijn na ongeveer 32 minuten opnamen te zien van een politiecontrole in Amsterdam. Daarin is een persoon getoond die onder andere aangeeft producer te zijn van onder andere een reclametune van Albert Heijn. Om elk misverstand te voorkomen willen wij benadrukken dat wij met betrekking tot deze persoon geen enkele aanwijzing hebben dat hij betrokken zou zijn bij het witwassen van geld of van welke onrechtmatige handeling dan ook. Mocht die indruk zijn ontstaan, dan is dat onterecht en wordt dat door ons betreurd.


Om deze documentaire te bekijken heeft u het programma; Windows Silverlight nodig.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.


Heeft u geen zin om Windows Silverlight te instaleren of werkt het niet dan kunt u de documentaire ook met deze link bekijken