20th Century Battlefields 4: 1951 Korea

We weten niet anders dat Noord en Zuid Korea elkaar niet zo mogen, oke het is vooral Noord Korea dat steeds het conflict opzoekt, maar wat wil je met een dictator en een gehersenspoeld bevolking. Maar dit alles heeft natuurlijk een reden, de Korea Oorlog van 1951.
20th Century Battlefields is een BBC documentaire tv-serie die gehost wordt door televisie en radio persoonlijkheid Peter Snow en zijn zoon Dan Snow . De serie gaat over de belangrijkste veldslagen van de twintigste eeuw, en is het meest bekend om haar uitgebreide gebruik van de zogenaamde ‘sand table’ CGI effecten om de kijkers een goed beeld te geven van de gevechten. De serie bestaat uit 8 afleveringen, begint bij de eerste wereld oorlog en eindigt bij de eerste Golfoorlog.
Deze vierde aflevering bestrijkt de gehele Koreaanse oorlog, van de eerste invasie door Noord-Korea tot de definitieve wapenstilstand (Die tot op heden nog steeds niet is omgezet is in vrede). Er wordt specifiek gekeken naar de herovering van de stad Seoul en de Slag om de Imjin rivier. Peter en Dan ervaren daarnaast de kracht van de artillerie.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=yzPlkGN5LLg
[tab:Mirror]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=GW2iO6hnenQ
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]