Over Documentairenet.nl

Documentaires kunnen prachtige beelden bevatten, een diepe indruk maken, een gevoelig onderwerp aan de kaak stellen of juist iets geheel nieuws aan het grote publiek tonen. In Nederland mogen we wat maar wat blij zijn met de publieke omroep, die diverse documentairerubrieken heeft. Wat er mis kan gaan bij commerciële omroepen, kunnen we allemaal dagelijks zien bij bijvoorbeeld Discovery Channel, History Channel of National Geographic Channel, waar tegenwoordig meer en meer oppervlakkige series worden uitgezonden die voor documentaires moeten doorgaan.

Ondanks de publieke omroep is er toch nog veel te wensen. Zo worden sommige documentairerubrieken op onmogelijke tijden uitgezonden. Uitzending Gemist biedt natuurlijk uitkomst, maar een centrale plaats waar documentaires overzichtelijk en doorzoekbaar bij elkaar worden gebracht ontbrak nog. En hier komt Documentairenet in beeld.

Documentairenet is het portal voor documentaireliefhebbers en documentairemakers, waar zo veel mogelijk van de beste documentaires worden verzameld. Niet alleen Nederlandstalige documentaires, maar het beste van over de hele wereld, met documentaires van Al Jazeera of Vice en bijvoorbeeld presentaties als de beroemde TED Talks.

Als documentaireliefhebbers bieden wij ook de kans aan jonge documentairemakers om hun documentaires aan een groot publiek te tonen, door ze kosteloos op Documentairenet te plaatsen (embedden). Bezoekers kunnen invloed uitoefenen op wat er op de website wordt geplaatst door tips te sturen.

Zie ook Documentaire gemist.

Aangezien er over een aantal zaken vaak misverstand is:

  • Documentairenet staat niet in contact met de documentairemakers zelf.
  • Documentairenet staat niet in contact met de personen uit de documentaires
  • Documentairenet host de documentaires niet zelf, deze worden ge-embed.
  • Documentairenet heeft geen invloed op de video’s voorafgaande of tijdens de documentaires, deze horen bij de video (documentaire) die ge-embed worden.
  • Documentairenet heeft geen invloed op de video player zoals Silverlight en Flash Player.

Disclaimer voor www.documentairenet.nl

Algemeen

Documentairenet, hierna te noemen Documentairenet, verleent u hierbij toegang tot www.documentairenet.nl en publiceert hier teksten, afbeeldingen en andere materialen die door Documentairenet en derden zijn aangeleverd. Documentairenet behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.

Overeenkomsten worden alleen gesloten door aanvaarding van een als zodanig aangeduide offerte van Documentairenet.

Beperkte aansprakelijkheid

De op www.documentairenet.nl aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Documentairenet.

Gebruikers kunnen zelf inhoud toe sturen op www.documentairenet.nl. Documentairenet oefent hierop geen voorafgaande controle of redactioneel toezicht uit. Documentairenet zal klachten over gebruikersinhoud serieus onderzoeken en waar nodig ingrijpen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Overig

Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.

Sponsors

Zonder sponsoren en donaties kan deze site niet bestaan. Wilt u ook doneren of sponsoren neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kosten
Verder investeren wij regelmatig in exclusieve documentaires die nergens anders te zien zijn. Deze exclusieve documentaires bieden wij gratis aan voor onze bezoekers. Sterker nog, de hele website is gratis. De website Documentairenet.nl met alle bijkomende kosten zoals hosting, content, exclusieve documentaires, domeinnamen, online marketing, social media marketing etc betalen wij zelfstandig. Wij brengen geen kosten in rekening bij onze gebruikers. Wel vind je op de website enkele advertenties van onze partners. Hiermee betalen wij alle kosten die komen kijken bij het runnen van Documentairenet.nl.

Cookies

Om deze site goed te laten werken, en om de site te evalueren en te verbeteren is het nodig om kleine bestanden (de zogeheten cookies) op uw computer op te slaan. www.documentairenet.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld. Klik hier om verder te lezen.