Jessica Villerius

Jessica Villerius is een Nederlandse documentairemaker van onder andere de bekende documentaire ‘Vel over Probleem’, waarin ze de wereld van anorexia blootlegt voor de kijker. Jessica Villerius is zelf ook slachtoffer van deze ziekte geweest en kon daardoor dicht bij de meiden komen die worstelen met de ziekte.

Jessica_Villerius
Jessica Villerius (beeld: Wikimedia)

Jessica Villerius is bekend van de documentaires ‘Code Rood: Eerwraak’ en ‘Glenn Helder: C’est la vie’ die genomineerd was op het IDFA. Ze heeft haar eigen productie bedrijf genaamd ‘Posh Productions’.

Ze maakte in opdracht van de KRO deze documentaire met de titel Over de streep, welke werd in 2010 genomineerd voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek In 2011 volgde de serie ‘Over de Streep’ in navolging van deze documentaire.

De serie Over de Streep (2011) eindigde op de achtste plek voor de Gouden Televizier-Ring. Dezelfde serie werd samen met Wie is de Mol en The Voice of Holland genomineerd in de categorie ‘beste programma 2011’ door de Beeld en Geluid Awards. De prijs ging toen naar The Voice of Holland. In 2008 werd de documentaire Glenn Helder: C’est la Vie door IDFA genomineerd voor Beste Documentaire 2008.

Bekende documentaires van Jessica Villerius