Regisseurs

Banksy

Klik hier voor een overzicht van alle documentaires van Banksy
BanksyBanksy is het pseudoniem van een wereldbekende Britse kunstenaar. Hoewel er weinig zekerheid is over de ware identiteit van Banksy en de meeste bronnen aangeven dat zijn echte naam Robert of Robin Banks is, heet hij waarschijnlijk Robin Gunningham. Hij zou in 1973 geboren zijn in Bristol.
Banksy’s eerste film, Exit Through the Gift Shop wordt beschouwd als “the world’s first street art disaster movie” en ging in première op het Sundance Film Festival.

[divider/]

Joost van der Valk

Klik hier voor een overzicht van alle documentaires van Joost van der Valk
joost-van-der-valkAls regisseur was Joost van der Valk verantwoordelijk voor programma’a zoals Holland Doc, De Donderdag Documentaire, Wilders the Movie en Crips Strapped ‘n strong. Ook heeft hij mee gewerkt aan het programma Paparazzi voor BCC1 en BBC3

[divider/]

Margit Balogh

Klik hier voor een overzicht van alle documentaires van Margit Balogh
Margit BaloghMargit Balogh is vooral dit jaar bekend geworden met de documentaire drieluik ‘Lost’. Deze bestond uit de documentaire Lost Mother, Lost Girl en de veel besproken documentaire Lost Boy, waarvoor ze twee jaar lang infiltreerde bij de Rotterdamse straatbende ‘Bloods’.

[divider/]

Sunny Bergman

Klik hier voor een overzicht van alle documentaires van Sunny Bergman
Sunny BergmanSunny Bergman (11 januari 1973) is een Nederlandse actrice, programmamaker, verslaggever en filmregisseur. Bergman is politicoloog en filosoof en documentairemaker. Vaak laat ze zich bij haar documentaires inspireren door haar eigen leven. In haar omstreden documentaire Beperkt Houdbaar zet ze scherpe kanttekeningen bij het huidige schoonheidsideaal, waarin plastische chirurgie steeds gewoner wordt.

Geef een reactie