A Dream Preferred – IJsjes voor een betere wereld

De bevolking van de Amerikaanse stad Baltimore is voor het overgrote deel zwart. Toch is het merendeel van de ondernemers blank. Zwarte jongens moeten er extra hard knokken om een kans te krijgen. Als ze die al krijgen.
Van al die tegenslag wordt je vanzelf mismoedig. En als je geen geld hebt, dan is criminaliteit op een gegeven moment de enige optie. Devon Brown, een donkere jongen uit Baltimore, wilde dit lot ontlopen. Als allereerste man in zijn familie behaalde hij een diploma. En hij begon zelf een bedrijfje. In ijs.
Met ijs wil hij de wereld veranderen. Of zoals hij zelf in de documentaire ‘A Dream Preffered’ zegt: ,,Icecream is the secret to social change. It’s about bringing people together.” Zijn bedrijf heet Taharka Brothers en is vernoemd naar een jongen die werd doodgeschoten toen hij bij een ruzie tussen beide kwam.  Alle verschillende smaken zijn vernoemd naar sociaal activisten.
De documentaire volgt Brown en zijn vrienden en collega’s terwijl ze via crowdfunding-site Kickstarter 30.000 dollar bij elkaar proberen te halen. Van dat geld willen ze een icecreamtruck kopen om mee door de straten van Baltimore te rijden. Als bewijs, dat je met hard werken en flink wat passie ook als donkere jongen succesvol kan zijn.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/127608534
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]