Aanvalluh!

Deze zomer zal alle media-aandacht gericht zijn op het Europees Kampioenschap voetbal, dat wordt georganiseerd in Polen en Oekraïne. Twee landen aan de rand van een Europese gemeenschap die in diepe economische en politieke crisis verkeert. In de laatste uitzending voor de bal rolt zoomt Tegenlicht in op de situatie in de organiserende landen.
Polen kampt sinds enige tijd met geweld van voetbalsupporters dat elke beschrijving tart. Anders dan in de rest van Europa is er bij deze hooligans sprake van een openlijk verzet tegen de sociale en politieke orde. Tegenlicht stelt de vraag of het geweld van de supporters teken en voorbode is van groot politiek onheil.
In Oekraïne ging de wereldwijd verwelkomde Oranjerevolutie (niet alleen de kleur van onze elf, maar ook van presidentskandidaat Joesjtsjenko) van 2004 verloren. De oude machthebbers uit de communistische tijd trekken weer aan de touwtjes en concentreren de macht in rap tempo. Cynische machtspolitiek gaat daarmee inmiddels weer hand in hand met corruptie, intolerantie en beperking van burgerrechten.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]