Amsterdamse Première van indie documentaire ‘The Dwarf in China’ in de Tolhuistuin

Aankomende 17 & 18 september vindt de Amsterdamse première van documentaire ‘The Dwarf in China’ plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. In deze hartverwarmende indiefilm is te zien hoe straatartiest Jeanmarie Bevort met zijn betoverende sprookjesvoorstelling door China reist. Deze eerste vertoningen in Amsterdam markeren de wereldwijde lancering van de documentaire door het Britse Journeyman Pictures.


[divider /]

[onethird]

The Dwarf in China

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Aanstaande 17 & 18 september vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord de première plaats van documentaire ‘The Dwarf in China’. In deze hartverwarmende indie documentaire is te zien hoe straatartiest Jeanmarie Bevort met zijn betoverende sprookjesvoorstelling door China reist. Deze eerste vertoningen in Amsterdam markeren de wereldwijde lancering van de documentaire door het Britse Journeyman Pictures. [/inleidingnieuws]

De première vindt plaats in een wel hele speciale buitenlocatie, namelijk de prachtige yurt tent van Jeanmarie Bevort in de Tolhuistuin. Het programma bestaat uit een theatervoorstelling van ‘De Dwerg’ en de vertoning van ‘The Dwarf in China’. Na afloop is er tijd voor vragen aan de hoofdrolspelers en makers van de documentaire.
Over ‘The Dwarf in China’
Het was de grote droom van kleinkunstenaar Jeanmarie Bevort: met zijn sprookjesvoorstelling over de wereld reizen. Maar na de geboorte van zijn zoon Tim, moest hij die plannen uitstellen. Als zijn zoon 25 jaar later naar China emigreert, weet diens huisgenoot, de Leeuwarder Frank Hitman, hem er alsnog van te overtuigen om zijn droom te verwezenlijken. Met zijn bijzondere theatervoorstelling – over een dwerg die een gouden ei vindt – maakt Jeanmarie de reis naar China. Twee jonge filmmakers volgen hem in een indrukwekkend avontuur langs de afgelegen dorpjes van Zuidwest-China en leggen vast hoe hij zijn publiek betovert.
Filmmakers Ben Arend Reisman en Anne-Sophie Markus
Ben Arend Reisman en Anne-Sophie Markus ontmoeten elkaar bij BNN, waar ze tijdens een talentenprogramma alles leren over film, editing en regie. Ben wilde altijd al een documentaire maken over Jeanmarie, de vader van zijn jeugdvriend Tim. Toen de straatartiest op reis ging naar China, benaderde hij Anne-Sophie om hem daarbij te helpen. ‘The Dwarf in China’ is het resultaat van een eerste samenwerking tussen twee jonge documentairemakers, met Ben als regisseur en editor, en Anne-Sophie als cinematograaf en coregisseur. Met prachtige beelden en speciaal gecomponeerde muziek van Olivier Milchberg (voormalig Cirque du Soleil-muzikant en componist uit Frankrijk), realiseren zij een hartverwarmende documentaire over het leven, dromen, sprookjes en realiteit.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.tolhuistuin.nl
Website en blog: www.thedwarfinchina.com
Facebook: www.facebook.com/thedwarfinchina
Twitter: @TheDwarfInChina
[/twothirds_last]

[divider /]