Andere Tijden: De komst van het schijfje

In een kelderkamertje onderin het fameuze Natlab gebouw van Philips beginnen in 1973 twee medewerkers voorzichtig te experimenteren met wat later de Compact Disc is gaan heten. Op een kerkhof van geflopte technische innovaties als de optische beeldplaat en video 2000, ontluikt een prototype dat de wereldstandaard moet worden die de LP zal doen vergeten.
Juist in een periode van wereldwijde crisis wordt geïnvesteerd in de nieuwe digitale geluidsdrager. Uiteindelijk is de Japanse concurrent Sony nodig om daadwerkelijk de wereldstandaard vast te leggen. Een doorbraak, iets wat niet lukt op bijvoorbeeld de videomarkt. Maar de CD is bij haar introductie in 1983 nog lang geen succes, platenmaatschappijen zagen het bijvoorbeeld niet zitten om alle apparatuur die gericht was op de LP te vervangen, er vast nog niet bij stilgestaan te hebben dat ze oude muziekalbums nu voor een tweede keer konden verkopen aan de consument, tegenwoordig weten ze helaas wel beter.
Deze documentaire van Andere Tijden werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-02-2013. Meer Documentaires van Andere Tijden kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]