Tijdens de bezetting ging het dagelijks leven gewoon door. Het gros der Nederlanders kon zonder veel morele obstakels blijven doorwerken in hun normale professie. Maar wat moesten degenen doen die een baan bekleedden waarmee zij gaandeweg, direct of indirect, een schakel werden in de Jodenvervolging?
In ‘Geweten in de Oorlog’ zijn vier Nederlanders aan het woord die worstelden met dit loodzware dilemma en de flinterdunne scheidslijn tussen toekijken en deelnemen: een politieman, een marechaussee, een spoorbeambte en een joodse jurist op de afdeling ‘arierverklaringen’ in Westerbork.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]

No Comments

  1. Mooie aflevering!

  2. Onvoorstelbaar vreselijk, zo’n 10-jarig meisje dat haar huisdiertjes moet vrijlaten om vervolgens zelf in al haar onschuld vergast te worden. Om (alsnog) witheet van te worden.

  3. Dat die eerste man denkt dat hij beschaafd was om te vragen of hij binnen mocht komen. Dat hij het voor zichzelf goed praat dat hij NIET heeft meegeholpen aan de vernietiging van deze mensen. “god is mijn getuige dat het zo gegaan is” wat een GOTSPE. hij stond erbij en keek ernaar. Deed hij maar wat. geen goed woord voor over

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *