Andere Tijden – Met solidaire groet

De Amerikaanse oorlogsvoering in Vietnam leidt begin jaren 70 tot massale protesten. Duizenden mensen demonstreren tegen aanvallen met onder andere napalm. Amerika wordt niet langer gezien als bevrijder maar als agressor. Uit solidariteit kiezen Nederlandse wetenschappers de kant van de Vietnamese vrijheidsstrijders.
Het Komitee voor Wetenschap en Techniek heeft een team van ingenieurs en werktuigbouwkundigen die in de vrije avonduren operatielampjes, bloeddrukmeters en filmapparatuur voor Vietnamezen maakt en duizenden Nederlandse vrouwen geven gehoor aan een oproep kinderkleding te breien voor de kinderen van Vietnam. De Amsterdamse Naaimachinegroep zendt in de jaren zeventig zelfs honderden naaimachines naar Vietnam.
Sporadisch krijgt het Komitee een bericht terug uit Vietnam. Was de hulpverlening puur ingegeven door de solidariteitsgedachte of misschien toch meer een hang naar persoonlijk heldendom?
Deze documetaire van Andere Tijden werd oorspronkelijk uitgezonden op 20-01-2013. Meer Documentaires van Andere Tijden kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
   
 
  
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]