Andere Tijden Sport: De gesloopte finale

Op 29 mei 1974 moet De Kuip het decor worden van een mooi voetbalfeest. Feyenoord speelt in eigen huis de returnwedstrijd tegen Tottenham Hotspur om de UEFA Cup. Een compleet uitverkocht stadion is klaar voor een spannende wedstrijd. Feyenoord won uiteindelijk, maar een feest werd het niet en Nederland maakt voor het eerst kennis met extreem voetbalgeweld.
Wim Rijsbergen maakt een minuut voor rust de 1-0. Dan slaat de vlam in de pan. Stomdronken en teleurgestelde Tottenham-fans klimmen over de hekken van het naastgelegen Feyenoord-vak en een enorme knokpartij ontstaat.
In 2013, 39 jaar later, heeft Andere Tijden Sport de hand weten te leggen op het officiële politierapport uit 1974. Daaruit blijkt dat de politie totaal niet was voorbereid. Er waren precies 150 agenten op de been in het met 63.000 man gevulde stadion.
De politie weet zich geen raad met de geweldsuitbarsting en wacht lang met ingrijpen. Te lang, volgens veel aanwezige supporters. Uiteindelijk lukt het de politie wel om het Engelse vak met geweld leeg te vegen.
Deze documentaire van Andere Tijden Sport werd oorspronkelijk uitgezonden op 02-05-2012. Meer Documentaires van Andere Tijden Sport kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
Get Microsoft Silverlight
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]