André Hazes, zij gelooft in mij

Vanwege de première van de nieuwe musical over André Hazes werd afgelopen zaterdag door de NTR de veelbesproken documentaire André Hazes, zij gelooft in mij weer uitgezonden. Regisseur John Appel maakte hiermee een openhartige film over een eenvoudige Amsterdamse jongen die met zijn stem de harten van vele duizenden fans veroverde. In zijn huis zijn de muren behangen met gouden platen en tot het eind van zijn carrière vulde hij met gemak de grootste Nederlandse stadions.

Hollandse volkszanger

André Hazes was de laatste echte Hollandse volkszanger in de traditie van Louis Davids, Leo Fuld, Johnny Jordaan & Willy Alberti. Zijn liedjes: Eenzame kerst, Een vriend, Een beetje verliefd, De vlieger… Wie kent ze niet? Liedjes over liefdesverdriet en hartensmart. Liedjes die zo oprecht klinken, zo overtuigend worden gezongen, dat ze deel zijn gaan uit maken van het Hollandse collectieve geheugen.

De keerzijde van het succes

De film laat het leven van André Hazes zien aan de top van het Nederlands amusement. Regisseur en filmcrew hebben hem gedurende anderhalf jaar regelmatig op de voet kunnen volgen en daarmee is ook de keerzijde van het succes aan bod gekomen. Want de spanningen liepen voor André Hazes soms hoog op en zijn privéleven had daar behoorlijk onder te lijden. André Hazes, zij gelooft in mij is daardoor een documentaire over succes én eenzaamheid, wat erg dicht bij elkaar blijkt te liggen.

Producent van deze documentaire is Zeppers Film & TV, waarvan dit jaar op het IDFA ook de documentaires Kill Your Darling, 900 Dagen en Poule des Doods te zien zijn.

Op dit moment is de documentaire niet gratis online te kijken, maar je kunt ‘m uiteraard wel kopen: